ALERTĂ. Carnagiu. Atac sângeros. 20 de morți 1
Breaking News Externe Social Ultima Ora

ALERTĂ. Carnagiu. Atac sângeros. 20 de morți

Douăzeci de persoane au fost ucise în timpul unui atac nocturn dintr-un sat din centrul statului Mali, conform oficialităților locale, citate de Yahoo! News. Sursa vorbește despre un incident etnic, într-o regiune care se confruntă constant cu astfel de probleme.

Carnagiul a avut loc în localitatea Ogossagou, un sat locuit în special de populația fula. Tot aici avusese loc cu mai puțin de un an în urmă un alt masacru, care lăsase în urmă 160 de victime.

Aproximativ 30 de persoane înarmate au deschis focul vineri în satul din centrul țării. Informația a fost data publicității de Aly Ousmane Barry, un lider local. Acesta a mai precizat că au fost 20 de morți, iar alți 28 de oameni sunt dați dispăruți.

Tragicul eveniment a avut loc în ciuda faptului că ONU și alte forțe militare externe fac eforturi susținute pentru a împiedica violențele etnice și jihadiste din Mali. Actul criminal a fost atribuit în primă fază grupului Dogon, informație ce nu poate fi confirmată deocamdată din surse independente. Localnicii din Ogossagou au suferit și pierderi materiale, rezervele de mâncare fiind distruse, iar bovinele furate. Mali se confruntă cu violențe jihadiste constante încă din anul 2012, când a izbucnit prima revoltă jihadistă în nordul țării.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.