Omul legii prins de colegii săi
Omul legii prins de colegii săi
Ultima Ora Social

ALERTĂ! AVEM HARTA DROGURILOR DIN BUCUREȘTI! UNDE SUNT CEI MAI MULȚI CONSUMATORI. FOTO

Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului, CIADO, a făcut publică Harta zonelor din București unde se consumă cele mai multe droguri.

 ”Harta drogurilor în București și nedumeririle noastre.

Nu vom acuză un Guvern sau altul, nu vom acuză un ministru de interne sau altul, pentru că toți au fost vinovați de creșterea prevalenței consumului de droguri în ultimii 12 ani, prin superficialitate și indiferență.

Ca cifre orientative de la 1,4 % prevalente s-a ajuns la 6% în doar 10 ani. Exprimat în cifre nete peste 600.000 consumatori ocazionali de droguri.

Revenim la anul 2020 și constatăm; resursele alocate Programului de Interes Național 2013-2020,ce reprezintă cca. 2,6 milioane euro au fost neutilizate pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri din varii motive birocratice (halucinant).

ALERTĂ! AVEM HARTA DROGURILOR DIN BUCUREȘTI! UNDE SUNT CEI MAI MULȚI CONSUMATORI. FOTO 3

Agenția Națională Antidrog prin departamentele sale de specialitatea a pus toate piedicile necesare că aceste resurse să nu fie alocate. Apropo, Ministerul Afacerilor Interne, din cei 2,6 milioane euro, a aprobat pentru alocare doar 100.000 euro. Și nici ăștia nu au fost distribuiți.

În schimb, observăm din partea Guvernului că nu precupețește nici-un efort pentru finanțarea Festivalurilor recunoscute ca și zone de consum de droguri (fără birocrație, fără bătaie de cap, ci că ajutor pe perioada de pandemie), dar și un lobby intens din partea politicienilor pentru legalizarea/dezincriminarea consumului.

12 ani de câte ori se vorbește de antidrog și nevoile instituțiilor responsabile cu prevenirea, consiliere, evaluarea fenomenului, există ignorare, când se vorbește de încurajarea consumului în mod indirect ( că doar nu o fi pe față) orice se poate.

Părințîi? Fie merg pe ideea „mie nu mi se poate întâmplă”, dacă au copilul consumator preferă „să ascundă și să-i dea bani pentru droguri, considerând că se face de ras dacă se află” și cel mai grav, unii ii reneagă, sunt violenți cu ei.

Asta-i realitatea dragi prieteni”, atrage atenția, directorul executiv al CIADO, Gigel Lazăr.

Directorul CIADO trage un semnal de alarmă: Consumul de droguri a explodat în România. Statul este vinovat

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.