Două femei de 73 și 32 de ani, înjunghiate în casă
Două femei de 73 și 32 de ani, înjunghiate în casă
Externe Social Ultima Ora

ALERTĂ. Atac cu cuțitul într-un tren în Germania. Zeci de persoane rănite. 2 MORȚI

Un atac cu cuțitul a avut loc, miercuri într-un tren regional din nordul Germaniei, cel puţin două persoane au fost ucise.

Atacul a avut loc miercuri după-amiază într-un tren regional care circula între Hamburg şi Kiel (landul Schleswig-Holstein), a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Flensburg.

Presupusul făptaş a fost arestat în gara Brokstedt, unde trenul regional a fost oprit.

Un dispozitiv mare de vehicule de poliţie şi ambulanţe a fost desfăşurat în jurul gării, potrivit unor fotografii publicate de cotidianul Bild. Deutsche Bahn a anunţat că trenurile vor fi anulate pe liniile principale.

Atac cu cutitul într-un tren din Germania
Atac cu cutitul într-un tren din Germania

Motivul atacului nu a fost încă stabilit. Autorităţile germane sunt vigilente în ultimii ani în legătură cu ameninţarea jihadistă, în special după ce un atac cu camion, revendicat de gruparea Stat Islamic, a ucis 12 persoane la Berlin în decembrie 2016. Acel atac jihadist a fost cel mai sângeros comis vreodată pe teritoriul german.

Pe de altă parte, o altă ameninţare la adresa Germaniei vine din partea extremei drepte, după mai multe atacuri mortale comise în ultimii ani asupra unor centre comunitare sau religioase.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.