Viorica Dăncilă zdrobită de elevi la început de an școlar. Protest masiv în școli. Se declară doliu 1
Bombă în educație. Elevii dau în judecată Ministerul pentru un ordin recent
Ultima Ora Social

Viorica Dăncilă zdrobită de elevi la început de an școlar. Protest masiv în școli. Se declară doliu

Noul an școlar începe luni printr-o grevă a elevilor. Copiii vor purta banderolă neagră de protest care va simboliza #doliupentrueducație.

”Consiliul Național al Elevilor îndeamnă toți elevii din România să protesteze în data de 9 septembrie, în timpul desfășurării festivităților de deschidere a anului școlar, purtând #doliupentrueducație.

Cea mai recentă măsură apărută în sfera educației, prin care elevii care obțin medii sub 5 la Evaluarea Națională sunt repartizați direct în școlile profesionale, este motivul principal care ne determină să ieșim la protest în curtea școlii.

Considerăm că propunerea venită din partea Ministerului Educației Naționale anulează eforturile depuse în ultimii ani pentru a crește relevanța învățământului profesional și distrage atenția de la cauzele reale pentru care unii elevi nu au performanțe la examenul de final de gimnaziu: subfinanțarea sectorului educațional, ineficiența actului de predare-învățare, lipsa de incluziune din mediul școlar.

Alătură-te protestului nostru, iar luni, când pășești pe poarta școlii, poartă o banderolă la braț sau alt simbol de culoare neagră!”, arată mesajul Consiliului Național al Elevilor pe pagina de Facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.