Alertă alimentară. Decathlon retrage 2 produse de la vânzare 1
Alertă alimentară. Decathlon retrage 2 produse de la vânzare
Ultima Ora Social

Alertă alimentară. Decathlon retrage 2 produse de la vânzare

Decathlon retrage două produse pentru alpinişti – carabiniera Rocky cu filet şi dispozitivul de asigurare ToucanLight, precum şi mănuşile Pro Leather maro, la care au fost descoperite o serie de nereguli, informează ANPC.

În cazul Toucan Light, dispozitiv de filat pentru alpinism marca Simond, vândut în România începând cu 25 februarie 2019, s-a descoperit faptul că în cazul în care doi alpinişti sunt asiguraţi simultan de capărul de coardă, dacă unul dintre cei doi întinde coada, cel de-al doilea rămâne blocat. Retragerea a fost anunţată de producător la nivel european.

Cumpărătorii carabinierei pentru alpinism Rocky cu filet din perioada 5 decembrie 2018 – 4 iulie 2019 pot returna produsul. Producătorul Simond a descoperit că în unele cazuri inelul de blocare a caraabinierei ar putea fi montat invers, lucru care poate duce la riscul de deblocare acciidentală a carabinierei în timpul utilizării.

În cazul mănuşilor Pro Leather maro vândute în perioada 16/06/2017 – 05/07/2019, producătorul Fouganza a constatat că anumite produse aveau o concentraţie de crom prea ridicată, care, în unele cazuri, ar putea duce la reacţii alergice.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.