Alertă. A evadat un deținut din Penitenciarul Focșani 1
Ultima Ora Social

Alertă. A evadat un deținut din Penitenciarul Focșani

 Un deținut, condamnat la cinci ani de închisoare pentru tâlhărie calificată, care ispășea pedeapsa la Penitenciarul Focșani, a evadat, joi, în timp ce lucra pe raza localității Dumbrăvița, județul Vrancea, conform mediafax.ro

Bărbatul în vârstă de 25 de ani, a părăsit punctul de lucru exterior de pe raza localității Dumbrăvița, joi, în jurul orei 13.15.

„În jurul orei 13,15, s-a constatat că deţinutul Constantin Ionuț Răzvan, în vârstă de 25 ani, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de tâlhărie calificată, fără antecedente penale, a părăsit punctul de lucru”, au declarat reprezentanții Penitenciarului.

Bărbatul ispășea pedeapsa în regim semideschis și desfășura activități lucrative la Pepiniera Ocolului Silvic Focșani din localitatea Dumbrăvița.

Pentru prinderea deținutului și reîncătușarea lui, au fost blocate căile de acces – posibile direcţii de deplasare, a fost alarmat personalul penitenciarului și s-au trimis de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii.

La acțiuni participă și Poliția și Jandarmeria Vrancea.

Potrivit autorităților, „părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deținere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani”.

Conducerea penitenciarului a dispus verificări interne care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii