AJUTOR pentru părinți. Voucher pentru After-school și înlocuirea programului ”Lapte și corn” 1
Ultima Ora Social

AJUTOR pentru părinți. Voucher pentru After-school și înlocuirea programului ”Lapte și corn”

AJUTOR pentru părinți. Voucher pentru After-school și înlocuirea programului ”Lapte și corn”

Partidul Național Liberal (PNL) anunță că va susține în următoarea sesiune parlamentară două proiecte de interes național, prin care familiile cu copii să beneficieze de un voucher educațional în valoare de 200 de lei pentru After School și înlocuirea programului „Lapte și corn” cu un pachet alimentar diversificat, potrivit declarațiilor prim-vicepreședintelui Raluca Turcan.

„PNL va milita pentru introducerea la nivel național a două proiecte. Unul de eliminare a risipei prin programul ”Cornul și laptele” și înlocuirea acestui program cu un pachet diversificat, să se asigure o alimentaie sănătoasă copiilor în școală și în felul acesta să crească integrarea copiilor în sistemul de edicatie.

Și doi – asigurarea unui voucher educațional pentru «Școală după școală» într-un mod gratuit pentru România, în felul acesta stimulându-se integrarea în sistemul de educație și oferirea de educație copiilor după orele de curs”, a declarat Raluca Turcan.

Proiectul afterschool generalizat, așa se numește proiectul Partidului Național Liberal și este un proiect lansat deja în dezbatere publică. Ei propun o suma de 200 de lei pentru acest voucher educațional care se pune la dispoziția părinților, prin Consiliile de Administrație și părinții pot opta să folosească acest voucher fie în sistemul de stat, fie în sistemul privat, astfel încât să poată beneficia copii lor de educație și după orele de curs.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.