Airbus relochează în Coreea de Sud producția elicopterului H155 5
Externe Ultima Ora

Airbus relochează în Coreea de Sud producția elicopterului H155

Airbus va reloca din Franța (Marsilia) în Coreea de Sud linia de producție a elicopterului EC155B1 (modelul H155 al Airbus), procesul urmând a se finaliza anul următor. Acesta este parte a Memorandumului de Înțelegere semnat de Airbus Helicopters și Korea Aerospace Industries (KAI) în 2015.

Linia de producție va funcționa în fabrica KAI din Sacheon, singura de acest fel din Coreea de Sud.

În acest scop, Airbus și KAI vor înființa o companie mixtă care va gestiona producția și livrarea elicopterelor EC155B1. Această platformă mixtă va dezvolta atât elicoptere în variantă civilă și militară, acestea din urmă, de tip ușor, înarmate, urmând să înlocuiască flota învechită a Armatei sud-coreene.

Airbus Helicopters și KAI au mai stabilit să colaboreze în domeniul mobilității urbane aeriene, inclusiv drone și vehicule aeriene personale, precum și al infrastructurii necesare dezvoltării acestor proiecte.

Ministerul coreean al Infrastructurii și Transportului a semnat un acord cu Agenția pentru Securitate Aviatică a UE (EASA) pentru a sprijini proiectul privind relocarea producției din Franța.

Amintim că Airbus a anunțat un plan similar și pentru România, privind relocarea la Ghimbav a liniei finale de asamblare a elicopterului H215M. În acest sens, grupul european are un contract de colaborare exclusivă, timp de 15 ani, cu partenerul său IAR Ghimbav, care prevede colaborarea pentru devoltarea, împreună, a acestui tip de elicopter de transport militar pentru eventuale comenzi din partea Ministerului român al Apărării.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii