Agenţia de presă nord-coreeană: Kim şi Trump vor discuta despre pace şi denuclearizare 1
Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump vor discuta marţi, în Singapore, "un mecanism permanent şi durabil de menţinere a păcii" şi denuclearizarea în peninsula coreeană, precum şi alte probleme de interes comun
Ultima Ora Externe

Agenţia de presă nord-coreeană: Kim şi Trump vor discuta despre pace şi denuclearizare

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump vor discuta marţi, în Singapore, „un mecanism permanent şi durabil de menţinere a păcii” şi denuclearizarea în peninsula coreeană, precum şi alte probleme de interes comun, transmite luni agenţia de presă din Coreea de Nord, KCNA, preluată de Reuters.

Sursa oficială de informare de la Phenian precizează că din delegaţia care îl însoţeşte pe Kim la summit fac parte sora sa, Kim Yo Jong, ministrul de externe, Ri Yong Ho, şi ministrul apărării, No Kwang Chol.

 

Trump şi Kim Jong-un au ajuns în Singapore. Liderul nord-coreean, flancat din nou de gărzi.

 

Preşedintele american, Donald Trump, şi liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, au ajuns la Singapore cu două zile înainte de întâlnirea pe care o aşteaptă o lume întreagă.

Summitul de marţi dimineaţa va intra în istorie. Este prima oară când un lider nord-coreean se întâlneşte cu un preşedinte american în funcţie. Cei doi vor încerca să negocieze obţinerea unui acord privind denuclearizarea Coreei de Nord în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale.

Preşedintele nord-coreean, Kim Jong-un, a ajuns primul la Singapore, la bordul unui avion al companiei Air China. Apoi convoiul, urmărit de sute de localnici curioşi a plecat către hotelul St Regis. Limuzina neagră cu steagul nord-coreean, în care se afla Kim, a fost filmată non-stop de doi cameramani din delegaţie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.