Admitere la liceu 2019. Ce acte trebuie să conțină dosarul 1
Ultima Ora Social

Admitere la liceu 2019. Ce acte trebuie să conțină dosarul

Elevii care au trecut de hopul numit Evaluare Națională mai au de trăit câteva emoții. După ce au aflat la ce licee au fost repartizați, urmează etapa înscrierii la unitatea de învățământ.

Absolvenții de gimnaziu, care au trecut cu bine de pragul Evaluării Naționale, au aflat la ce licee au fost repartizați, în urma împărțirii computerizate. Însă, elevii vor deveni boboci de liceu după ce vor trece și de etapa finală, cea a înscrierii la unitatea de învățământ. Potrivit calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în intervalul 15 – 18 iulie, viitorii liceeni vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși după ce au susținut primul examen important din viața lor. În datele de 19, 22 și 23 iulie, comisia județeană de admitere va elucida atât cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, cât și situațiile elevilor care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și ale candidaților care nu au participat ori au participat, dar nu au fost repartizați computerizat.

Acte dosar elevi admiși la liceu

  • cererea de înscriere
  • cartea de identitate. Dacă este cazul, și certificatul de naștere, în copie legalizată
  • foaia matricolă a claselor V – VIII
  • fișa medicală

Calendar admitere la liceu, a doua sesiune

În datele de 19, 22 și 23 iulie 2019 are loc rezolvarea situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a împărțirii elevilor care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a celor care nu au participat ori au participat, dar au fost repartizați în etapa repartizării computerizate, de către comisia județeană de admitere.

  • 23 iulie – Afişarea situaţiei locurilor rămase libere, a locului de desfăşurare şi a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbămodernă/maternă
  • 24 – 25 iulie 2019: Înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă/maternă
  • 26 – 29 iulie 2019: Desfăşurarea probelor de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă/maternă
  • 24 – 30 iulie 2019: Primirea cererilor de înscriere a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare; (la Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes)
  • 31 iulie -1 august 2019: Repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.