ACUZAȚII pentru România TV. A prezentat ”informații calomnioase la adresa procurorului general,Augustin Lazăr”
Ultima Ora Social

ACUZAȚII pentru România TV. A prezentat ”informații calomnioase la adresa procurorului general,Augustin Lazăr”

ACUZAȚII pentru România TV. A prezentat ”informații calomnioase la adresa procurorului general,Augustin Lazăr”

Ministerul Public solicită un drept la replică postului România Tv, după ce în cursul zilei de ieri, 15 iulie 2018, în cadrul emisiunii Știrile România TV,  au fost prezentate „o serie de informații calomnioase referitoare la activitatea domnului Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”.

„În aceste condiții, având în vedere legislația în materie, care guvernează activitatea în domeniul audiovizualului, vă solicităm difuzarea unui drept la replică în condiții de proporționalitate (timp de difuzare, audiență etc. ), astfel încât prejudiciile de imagine cauzate domnului Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, să beneficieze de o justă compensare.

În mod concret, vă solicităm ca postul dumneavoastră de televiziune să facă următoarele clarificări/precizări, prin prezentarea/difuzarea următorului text

“În cadrul emisiunii Știrile România TV, difuzată în cursul zilei de 15 iulie 2018, opinia publică a fost dezinformată în legătură cu activitatea domnului Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, prin prezentarea unor informații false, fără a se solicita un punct de vedere Ministerului Public.

La data numirii în funcție, domnul Augustin Lazăr nu a făcut obiectul unei cauze penale instrumentate de Direcția Națională Anticorupție. Domnia sa a îndeplinit condițiile prevăzute de lege, inclusiv cele de integritate, obligatorii pentru accederea în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, astfel cum au stabilit verificările efectuate de  Consiliul Superior al Magistraturii și avizul pozitiv acordat de această instituție.

Prezentarea de către postul România TV a unei stări de fapt nereale privind contextul numirii în funcție a domnului Augustin Lazăr este de natură să aducă prejudicii de imagine atât instituției procurorului general, cât și sistemului judiciar în ansamblu, având în vedere calitatea acestuia de conducător al Ministerului Public”, transmite Ministerul Public printr-un comunicat de presă.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii