Parlamentul
Acțiuni de combatere a ambroziei în Județul Ilfov
Ultima Ora Social

Acțiuni de combatere a ambroziei în Județul Ilfov. Provoacă alergii puternice

Tăiem ambrozia de pe drumurile județene

Acțiune de combatere a ambroziei azi, în zona localității Periș, pe DJ 101 B! În acest stadiu al evoluției plantei, Ministerul Agriculturii nu recomandă erbicidarea, doar tăierea și tocarea.

Potrivit legii, ambrozia se combate în intervalul iunie-octombrie. Echipele Serviciului de Drumuri, aflate în subordinea Consiliului Județean Ilfov pot acționa doar pe drumurile județene.

Am combătut ambrozia în iunie, pe drumuri județene. Acțiunile au fost reluate luna aceasta, pentru că ne aflăm în perioada în care ambrozia polenizează și  pericolul unor reacții alergice este mult mai mare.

Planta care provoacă alergii a fost depistată pe 30 din cei 450 de kilometri de drumuri județene din Ilfov.

Am acționat până acum pe drumurile județene care leagă localitățile Ștefănești- Dascălu, Gagu – Petrăchioaia, Moara Vlăsiei – Grădistea, Moara Vlăsiei – Lipia, Lipia – Gruiu.

În perioada următoare tăiem ambrozia și pe drumurile județene care leagă localitățile Moara Domnească – Găneasa, Găneasa – Afumați, Dragomirești-Vale – Zurbaua, Măgurele – Dărăști, dar și în zona Săbăreni.

Vom fi pe teren și sâmbătă, în ziua în care Ministerul Mediului derulează o campanie de combatere a ambroziei la nivel național.

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache explică de ce ne raliem demersului inițiat de Guvern:  „În cazul ambroziei, ca și în cazul țânțarilor,  este nevoie de un efort integrat, simultan, la nivelul județelor, dacă vrem eficiență maximă.  De altfel, în vară i-am cerut ministrului Sănătății să ridice această problemă în Executiv. Și atunci, ca și acum, consider că vorbim despre un caz de sănătate publică„.

Ambrozia poate provoca alergii severe și chiar șoc anafilactic. 500 de mii de români sunt alergici la ambrozie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.