Acțiune de amploare a polițiștilor bucureșteni, sâmbătă noaptea! Zeci de șoferi băuți și drogați au prinși 1
Ultima Ora Social

Acțiune de amploare a polițiștilor bucureșteni, sâmbătă noaptea! Zeci de șoferi băuți și drogați au prinși

Polițiștii Brigăzii Rutiere București, au acționat în noaptea de 17/18 octombrie pe principalele artere din București pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 87 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 66.000 lei și au fost reținute 26 permise de conducere, 14 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, 10 pentru infracțiunile constatate (6 pentru consum de substanțe psihoactive, 4 consum de băuturi alcoolice), iar două pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, au fost retrase 14 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate și trei seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

Cu ocazia activităților de control desfășurate, polițiștii rutieri au întocmit 11 dosare penale: șase pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive, patru pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și unul pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Un tânăr în vârsta de 25 de ani a condus un autovehicul în zona Piața Universității în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezența în organism a trei substanțe psihoactive. În acest context, persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L în vederea recoltării probelor biologice. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin.2 din Codul Penal.

Un bărbat, în vârsta de 32 de ani a condus un autovehicul pe bd.Pache Protopopescu în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L în vederea recoltării probelor biologice. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 1.

Un tânăr, în vărstă de 24 de ani, a condus un autovehicul pe bd. Pache Protopopescu în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezența în organism a trei substanțe psihoactive. În acest context, persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L în vederea recoltării probelor biologice. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin.2 din Codul Penal.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.