DIICOT intervine în cazul ministrului intoxicat cu mercur. A fost sau nu mână criminală
Garda forestieră din Brașov, percheziționată de DIICOT. Prejudiciu imens
Ultima Ora Social

Acțiune de amploare a DIICOT. Prejudiciu de 500 000 de euro

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Vâlcea, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat, marţi, şapte percheziţii în Râmnicu Vâlcea, Chiajna – judeţul Ilfov, Novaci, Târgu Jiu şi în Bucureşti. 

„Acţiunea a vizat locuinţele a şapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 40 de ani, bănuiţi de constituirea unui grup infracţional organizat, fraudă informatică, fals informatic şi spălare de bani. În fapt, în perioada aprilie 2018 – martie 2019, aceştia ar fi postat anunţuri fictive pentru vânzarea unor bunuri, iar în discuţii purtate cu cetăţeni străini i-ar fi îndrumat să vireze bani în conturi bancare, sumele fiind ridicate de la ATM-uri”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis marţi AGERPRES.

În urma percheziţiilor au fost ridicate bunuri folosite în activitatea infracţională (telefoane mobile, memory stick-uri, harduri de memorie, laptopuri, carduri bancare) şi bani în valută. Prejudiciul cauzat se ridică la 500.000 de euro – bani proveniţi de la peste 80 de persoane.

„La efectuarea percheziţiei domiciliare din comuna Chiajna, judeţul Ilfov, a fost identificat un bărbat de 34 de ani, din Drăgăşani, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, eliberat de Tribunalul Râmnicu Vâlcea. Bărbatul ar fi săvârşit mai multe infracţiuni de fraudă”, se arată în comunicat.

În activităţi au fost angrenaţi poliţişti ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi ai Institutului Naţional de Criminalistică din IGPR, poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, luptători pentru acţiuni speciale din Vâlcea, colegi de la Poliţia oraşului Novaci, precum şi jandarmi din Gorj. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.