13 trenuri noi achiziționate de Metrorex pentru secțiunea Drumul Taberei-Eroilor
Veste mare pentru bucureșteni. Magistrata 5 va fi dată în funcțiune în acest an
Ultima Ora Social

Achiziție majoră pentru Metrorex. 13 trenuri noi pentru magistrala 5

Metrorex a anunţat, luni, că va achiziţiona 13 trenuri noi pentru secţiunea Drumul Taberei – Eroilor, în valoare de 520,15 milioane lei (109,4 milioane euro). ”După verificarea şi validarea de către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) a documentaţiei de atribuire, anunţul de participare la licitaţie a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP)”, se arată în comunicat, scrie News.ro.

Metrorex va achiziţiona 13 trenuri noi de metrou pentru secţiunea Drumul Taberei – Eroilor şi opţional şi-a rezervat dreptul de a contracta încă maxim 17 trenuri noi de acelaşi tip, destinate operării pe secţiunea Eroilor – Iancului.

Valoarea estimată la momentul actual pentru cele pentru 13 trenuri este de 520,15 milioane lei Toate cele 30 de trenuri au o valoare estimată de 1,2 miliarde lei (252 milioane euro).

”Proiectul este finanţat în cadrul Acordului de împrumut încheiat între Guvernul României şi Banca Europeană de Investiţii (BEI), prin cofinanţare, respectiv buget de stat şi credit BEI”, se arată în comunicat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.