Accesul în consulat se va face doar cu programare online
Accesul în consulat se va face doar cu programare online
Ultima Ora Social

Accesul în consulat se va face doar cu programare online

Începînd cu 23 ianuarie, serviciile consulare se modernizează și toate solicitările cetățenilor se vor trimite prin pagina web www.econsulat.ro. Econsulat.ro oferă posibilitatea de a solicita orice tip de serviciu consular, dar implică și o procesare inițială a documentelor care trebuie prezentate.

Românii vor fi nevoiți să acceseze întăi pagina creată de Ministerul Afacerilor Externe și să completeze toate formularele necesare, pentru a obține orice tip de document de la misiunile diplomatice din străinătate. Orice procedură poate fi demarată după înregistrarea pe pagina web cu propriul cont de email.

Ca să fie sigure că au toate documentele necesare, persoanele interesate pot să încarce pe pagina web și fotografii ale acestora, care pot fi făcute și cu telefonul, iar angajații consulatelor din regiunea respectivă vor analiza documentația prezentată.

După ce vor fi verificate datele completate pe site și vor fi confruntate cu documentele, consulatele vor anunța prin email dacă cererea a fost aprobată. Doar cererile completate în totalitate vor fi analizate de consulate.

Următorul pas este obținerea unei programări. Aceasta va fi realizată tot cu ajutorul emailului și poate fi stabilită în funcție de disponibilitatea solicitantului.

Folosirea ghișeului consular virtual de pe www.econsulat.ro înseamnă evitarea timpilor de așteptare, rezolvarea rapidă a serviciului consular și eliminarea riscului de a te prezenta la consulat fără a avea la tine toate documentele necesare” – conform Ambasadei României din Spania.

Începând cu data de 23 ianuarie 2017, consulatele românești din Spania vor desfășura activitatea consulară numai în baza programării prealabile.

Misiunea diplomatică de la Madrid ne-a declarat că doar pentru cazuri excepționale se vor mai accepta și solicitări de programări transmise prin email la adresele consulatelor. Aici intră și cetățenii care nu știu să folosească internetul și care vor fi ajutați să obțină programările necesare.

Ambasada României de la Madrid face un apel către cetățeni să nu accepte serviciile unor persoane sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai oficiilor consulare.

„Puteți fi victime ale infracțiunii de înșelăciune. Ambasada României la Madrid si oficiile consulare din Spania nu își asumă nici o responsabilitate pentru plățile și serviciile solicitate sau efectuate în afara acestora”, se precizează în comunicatul de presă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.