Recordul mondial la 100 m liber, care era deţinut de David Popovici
Recordul mondial la 100 m liber, care era deţinut de David Popovici
Sport Ultima Ora

Sportalert.ro: Astăzi 09.01.2023 s-a înființat Academia de înot David Popovici. Cine este președinte

David Popovici, dublu campion mondial la înot, legitimat la Dinamo, a participat la ceremonia de înființarea a ”Academiei de înot” care-i poartă numele, scrie sportalert.ro.

”Academia de înot, David Popovici”, își propune  să iniţieze, în următorii 10 ani, 15.000 de copii, dintre care unul să participe la Jocurile Olimpice din 2028.

„Sunt aici pentru că eu cred în acest proiect, dar mai ales în oamenii care fac parte din acest proiect.

Cel mai important aspect mi se pare faptul că Dinamo îşi propune să înveţe copiii să înoate prin joacă, exact cum am învăţat şi eu.

E modul cel mai potrivit pentru a te îndrăgosti de apă. E important să ştii să înoţi pentru că nu ştii când îţi poate salva viaţa.

În acelaşi timp e şi un sport foarte frumos, unul pe care eu am ajuns să-l iubesc.

Am încredere în proiect pentru că ştiu că la baza lui sunt cei mai buni oameni, sunt aici pentru a întări această imagine. Le urez succes celor care fac parte din proiect.

Sportul este benefic şi le prinde foarte bine copiiilor.

Copiii trebuie să facă un sport, iar înotul este o metodă foarte bună pentru a începe un sport”, a afirmat David Popovici.

Campionul mondial, David Popovici, a fost prezent la lansarea Academiei care-i poartă numele
Campionul mondial, David Popovici, a fost prezent la lansarea Academiei care-i poartă numele

Tatăl lui David Popovici va conduce Academia

„Este o satisfacţie personală pentru că voi putea vedea de aproape cum eram eu când eram mic. Voi putea să observ îndeaproape cum vor creşte şi cum unii dintre ei vor reuşi să facă parte din lotul olimpic al României peste mai mulţi ani.

Dacă ni se vor alinia programele de antrenament, sigur voi veni la academie, sunt convins că cei mici se vor bucura să mă vadă”, a adăugat David Popovici.

Preşedintele CS Dinamo, Ionuţ Adrian Popa, a declarat că Academia de înot nu ar fi putut fi realizată fără David Popovici.

„Am plecat anul trecut de la o idee de a înfiinţa o Academie de înot asemenea celorlalte academii ale clubului Dinamo şi iată-ne azi în faţa faptului împlinit.

Proiectul ţinteşte identificarea şi formarea de noi talente asemenea lui David Popovici pentru Jocurile Olimpice din 2028 şi 2032. Sigur acest proiect nu ar fi putut fi realizat fără David Popovici, în primul rând nu am fi avut ideea a face această academie.

Cam tot ce am întreprins în mandatul meu a avut o reţetă financiară. Noi urmărim an cu an ca Dinamo să obţină o sumă cât mai mare din venituri proprii. Încercăm să ne descurcăm singuri, adică să ne autofinanţăm”, a spus Popa.

Manager al Academiei de înot a CS Dinamo a fost numit Mihai Popovici, tatăl dublului campion mondial şi european. Acesta a menţionat că şi-ar dori ca proiectul să fie un exemplu şi pentru alte cluburi din ţară şi chiar pentru alte discipline.

„Mâine începe oficial acest nou proiect, preşedintele clubului Dinamo mi-a propus să coordonez acest proiect. Nu am stat pe gânduri şi m-am alăturat, încercând să aduc alături de mine cei mai buni experţi care pot să contribuie la acest proiect.

Avem unul dintre cei mai buni antrenor din lume pentru copii şi juniori în persoana lui Walter Bolognani, iar lângă el sunt alţi 9 printre cei mai buni antrenori din România.

Primul lucru pe care vrem să îl realizăm este să ajutăm ca 15.000 de copii să înveţe să înoate în următorii 10 ani, iar al doilea obiectiv, pe linie de performanţă, este să avem cel puţin un înotător format la CS Dinamo să participe la Jocurile Olimpice din 2028, altul decât David Popovici sau Robert Glinţă, şi cel puţin un sportiv care să ajungă într-o finală la JO din 2032.

Sunt obiective foarte ambiţioase, dar avem convingerea că le vom atinge. Mi-aş dori foarte mult ca acest proiect la un moment dat să fie clonat şi aplicat şi în alte locuri din ţară. Dorim să fie un exemplu şi pentru ceilalţi şi nu numai în înot, ci şi la alte discipline”, a precizat Mihai Popovici.

Mihai Popovici va conduce care poartă numele fiului să, David
Mihai Popovici va conduce academia care poartă numele fiului său, David

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.