100 miliarde euro pentru cercetare în UE. Raportul pe Orizont Europa, aprobat de Statele Membre
Ultima Ora Social

A FOST LANSAT programul Start-Up Nation. Care este suma maximă pe care o pot primi firmele

A FOST LANSAT programul Start-Up Nation. Care este suma maximă pe care o pot primi firmele

Programul Start-Up Nation 2018 a fost lansat joi, 27 decembrie, cu doar câteva zile înainte ca anul în curs să se termine. Firmele aplicante pot primi finanțări nerambursabile de 200.000 de lei, echivalentul a 44.000 de euro. Există, însă, o serie de condiții care trebuie respectate. 

Bugetul total alocat de către Ministerul pentru IMM-uri este de 2 miliarde de lei, astfel că, teoretic, 10.000 de startup-uri pot primi suma maximă alocată.

Depunerea de dosare va fi deschisă timp de 30 de zile lucrătoare, timp în care antreprenorii îşi pot depune proiectele.

Înscrierea în program, solicitarea acordului pentru finanţare şi completarea planului de afaceri în vederea obţinerii finanţării se fac online pe site-ul www.aippimm.ro.

Condiții pentru înscriere

Pot beneficia de finanțare doar firmele înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniile: producţie, industrii creative, servicii şi comerţ. O altă condiție este ca acestea să creeze cel puţin un loc de muncă cu normă întreagă pe o perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Acuzații și semne de întrebare

Anul trecut, după închiderea înscrierilor, mai multe proiecte declarate câștigătoare de stat erau la vânzare pe internet. PNL a acuzat că PSD a plagiat numele de ‘Start-up Nation’ de la Israel, care are de mai mulți ani un program cu același nume.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.