A fost inaugurată șoseaua de centură a Sucevei. Ministrul Cuc nu a lipsit 1
A fost inaugurată șoseaua de centură a Sucevei. Ministrul Cuc nu a lipsit
Ultima Ora Social

A fost inaugurată șoseaua de centură a Sucevei. Ministrul Cuc nu a lipsit

Şoseaua de centură a Sucevei care va scoate traficul greu din oraș a fost inagurată, vineri, în prezența ministrului Transporturilor Răzvan Cuc. Traficul pe șoseaua de centură a fost deschis, chiar dacă mai este nevoie de o serie de lucrări de amenajare peisagistică.

Șoseaua de centură a municipiului Suceava a fost inagurată, vineri, în prezența ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, chiar dacă lucrările nu au fost finalizate.

Lucrările au costat 417 milioane de lei, suma incluzând și exproprierile făcute pentru amenajarea acestui drum.

Ministrul Răzvan Cuc a spus că s-a primit acordul Poliției Rutiere de a deschide traficului rutier pe drumul de centură, chiar dacă mai trebuie făcute o serie de lucrări care vor mai dura aproximativ două săptămâni.

„Iată-ne în sfârșit la momentul de dare în trafic a centurii Sucevei pe care compania a început să lucreze efectiv undeva în luna martie și acum suntem la sfârșitul lui septembrie și mulțumită antreprenorului român am reușit să finalizăm lucrările și în pofida vremii nefavorabile. Au fost undeva la 40 de zile în care nu s-a putut lucra acest obiectiv.(…) Acest obiectiv va fi dat în trafic însă va mai avea undeva la 14 și 20 de zile rest de lucrări de efectuat, dar am luat această decizie împreună cu cei de la Companie pentru că știm că este foarte important pentru suceveni să decongestionăm traficul și tocmai din acest motiv se va da astăzi în trafic acest obiectiv”, a declarat la ministrul Răzvan Cuc.

Lucrările la centura Sucevei au început în 2008, fiind vorba de un drum de 13 kilometri și au fost sistate timp de patru ani, în perioada 2012-2016, după ce Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis să rezilieze contractul cu constructorul, în condițiile în care centura era realizată în proporție de peste 80%.

„Este varianta ocolitoare a municipiului reședință de județ, absolut necesară și foarte mult așteptată de suceveni. Referitor la ceea ce este dat în trafic acum, este o porțiune a variantei ocolitoare vorbim de peste 7 km care au fost abandonați, nu neterminați, au fost abandonați pentru că nimeni nu și-a asumat răspunderea să toarne asfalt pe un pământ de flori. Guvernul acesta și asumat răspunderea, a găsit și soluția tehnică, chiar dacă asta a presupus dublarea sumei pentru finalizarea la variantei ocolitoare. Am plecat pe la 220 de milioane, am ajuns la 417 milioane de lei, dar ne-am îndeplinit promisiunea și dăm astăzi în trafic acest tronson care este absolut necesar pentru degrevarea traficului în municipiul reședință de județ” a spus la inagurarea centurii prefectului județului Suceava Mirela Adomnicăi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.