A dat afară toată redacția !
Ultima Ora Externe

A dat afară toată redacția !

A dat afară toată redacția !

Este vorba despre Vlad Plahotniuc, patronul televiziunii 10TV din Chișinău, care în urma unei știri critice la adresa sa, a decis sa demită întreaga redacție.

Anunțul despre concedierea redacției a fost făcut pe ieri pe Facebook de Anatol Ursu, moderatorul emisiunii ”Sfatul țării”.

„”Cu mare regret, te anunț, drag telespectator 10TV și Sfatul Țării, că de astăzi NU mai sunt nici moderatorului emisiunii pe care obișnuiai să o urmărești de la 21.00, și nici nu mai activez în vreun fel în cadrul redacției 10TV. Din păcate, joi, întreaga redacție 10TV a fost concediată, din cauza unei știri, care peste noapte nu a mai coincis <<politicii editoriale>>”, a spus Anatol Ursu

Știrea care a dus la concedierea redacției 10TV reda declarația europarlamentarului german Helmut Scholz, care a criticat dur regimul Plahotniuc-Dodon, în contextul expulzării celor 7 cetățeni turci, angajați ai rețelei de licee Orizont.

“Apropierea politică a autorităţilor moldoveneşti – alianţa puternică Plahotniuc-Dodon – cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, precum şi influenţa tot mai mare în toate ţările din cadrul Parteneriatului Estic a parteneriatului elitelor politice turceşti şi mediului de afaceri apropiat lui Erdogan, sunt însoţite de diverse încercări ale autorităţilor de la Ankara de a ajunge la toţi cetăţenii săi care critică politica actuală a regimului”, a spus Scholtz, citat de 10TV.

Știrea a fost ulterior ștearsă și de pe site-ul televiziunii, dar fusese preluată anterior de Radio Chișinău.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.