Caz ȘOCANT într-o școală de lângă București
Caz ȘOCANT într-o școală de lângă București
Ultima Ora Social

550.000 de elevi vor susține Evaluarea Națională. Care este programul testelor

Evaluarea Națională pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a începe săptămâna viitoare, pe 7 mai. Ministerul Educației a anunțat condițiile în care se desfășoară aceste examene.

Potrivit Ministerului Educației, sunt aproximativ 550.000 de elevi care urmează să susțină Evaluarea Națională. Testele vor dura o jumătate de oră în cazul elevilor din clasa a II-a și o oră pentru cei care învață în clasele a IV-a și a VI-a. Notele obținute nu se trec în catalog, iar elevii vor fi supravegheați chiar de profesorii din școlile în care învață.

Evaluarea Națională are rolul de a vedea nivelul de pregătire în rândul elevilor din clasele mici. De precizat că elevii din clasa a VIII-a vor intra în febra acestor examene abia în luna iunie.

Primii care vor susține testele de la Evaluarea Națională sunt elevii clasei a II-a.

Ei vor susține marți, 7 mai, probele scrise la limba română și limba maternă. Testele de citire aferente acestor discipline vor fi susținute în data de 8 mai. Testul la matematică este programat în data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română, atât scris, cât și citit pentru elevii din rândul minorităților naționale are loc în data de 10 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar pentru elevii din clasa a IV-a încep pe 14 mai. Mai exact, limba română (14 mai), matematică (15 mai) și limba maternă (16 mai). Elevii claselor a VI-a vor susține testele în zilele de 22 mai (limbă și comunicare) și 23 mai (matematică și științele naturii).

Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test, în cazul elevilor de clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru elevii claselor a IV-a și a VI-a.

Testele vor fi evaluate de către profesorii din școlile în care acestea se desfășoară, în termen de cel mult o săptămână de la data susținerii ultimului test. Notele nu se trec în catalog.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.