4 bărbați arestați îpentru trafic de droguri în Constanța. Unul dintre ei, cercetat pentru răpire 1
Ultima Ora Social

4 bărbați arestați îpentru trafic de droguri în Constanța. Unul dintre ei, cercetat pentru răpire

 Patru bărbați din Constanța au fost arestați pentru trafic de droguri, la locuințele lor fiind găsite sute de narcotice. Unul dintre ei este cercetat și pentru că a obligat o fată de 16 ani să se prostitueze și, nemulțumit de venituri și de refuzul acesteia, a batut-o până a ajuns la spital.

Procurorii DIICOT Constanța au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a patru bărbați, acuzați de trafic de minori, proxenetism, introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

Potrivit DIICOT, unul dintre ei, în vârstă de 29 de ani, a recrutat, determinat și exploatat sexual o fată de 16 ani, în județele Sibiu și Constanța, pentru obținerea de foloase materiale.

Fata a fost dusă la locuința bărbatului, în orașul Sibiu, unde a fost determinată să practice prostituția timp de aproximativ 2 săptămâni. Ulterior, fata a fost dusă într-un apartament închiriat din Constanța, unde a continuat să practice prostituția. După o săptămână, nemulțumit de încasări, tânărul i-a propus victimei să revină în Sibiu, iar la refuzul acesteia, bărbatul a bătut-o. Fata a avut nevoie de 6-7 zile de îngrijiri medicale.

Miercuri, procurorii și polițiștii au făcut patru percheziții în Techirghiol și în orașul Eforie și au găsit în locuințele a patru bărbați 276 de comprimate ecstasy, 565 grame de cannabis, 35 de plicuri conținând substanțe cu efect psihoactiv, 8 telefoane mobile și 7 cartele SIM, 2 grindere, 2 cântare electronice, suma de 2.300 lei, precum și documente cu valoare probatorie.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, în perioada 2017 – 2019, tânărul de 29 de ani a procurat de mai multe ori din Olanda şi introdus în țară colete cu cantități importante de droguri, pe care ulterior le-a vândut în Constanța atât personal, cât și prin intermediul celorlalți trei.

Joi, Tribunalul Constanța a dispus arestarea preventivă a celor patru, pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit Poliţiei, de precheziții a fost vizată o grupare infracțională cu preocupări pe linia combaterii infracțiunilor de trafic de minori, proxenetism, introducerea în țară de droguri de risc și mare risc și trafic de droguri.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.