3 studenți din Iași, medalie de aur la Olimpiada Internațională de Matematică 1
Ultima Ora Social

3 studenți din Iași, medalie de aur la Olimpiada Internațională de Matematică

Trei studenţi din Iaşi au format echipa care a reprezentat România în finala Olimpiadei Internaţionale de Matematică pentru Studenţi, scrie Adevarul.

Olimpiada, organizată la Universitatea Ariel din Israel – „Super Final Round of Mathematical International Olympiad”, s-a desfăşurat în perioada 22 – 24 septembrie. Tinerii ieşeni s-au întors în ţară cu medalia de aur, echipa României obţinând un punctaj maxim, la egalitate cu echipa Universităţii de Stat Lomonosov din Moscova, Rusia.  Au fost 23 de echipe la această probă a concursului, fiind şi o etapă individuală cu o zi înaintea probei pe echipe.

La aceasta din urmă au participat 90 de finalişti, printre care şi doi dintre studenţii echipei de aur – Cristian Stelian Grecu, de la TUIASI, şi Ştefan Radu Bălăucă, unde aceştia au obţinut tot medalia de aur.  Cei trei studenţi din România sunt Cristian Stelian Grecu şi Ioan Stanciu, de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a TUIASI, şi Ştefan Răzvan Bălăucă de la Facultatea de Informatică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Acest rezultat vine în continuarea altor rezultate remarcabile obţinute anul acesta de către studenţii TUIASI: şase medalii la Olimpiada Internaţională de Matematică pentru Studenţi SEEMOUS 2019, desfăşurată în luna martie în Bulgaria şi locul I la Olimpiada Naţională de Matematică pentru Studenţi «Traian Lalescu», desfăşurată în luna mai la Cluj-Napoca“, a declarat lect. univ. dr. Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematică şi Informatică de la TUIASI. La această etapă a olimpiadei au participat câştigătorii concursului din mai 2019, în urma căruia s-au calificat 214 studenţi de la 64 de universităţi din întreaga lume, conform psnews.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.