DIICOT intervine în cazul ministrului intoxicat cu mercur. A fost sau nu mână criminală
Garda forestieră din Brașov, percheziționată de DIICOT. Prejudiciu imens
Ultima Ora Social

3 bărbați prinși ÎN FLAGRANT de DIICOT cu 17 kg de CANNABIS și cocaină

Trei bărbaţi care au intrat în ţară cu peste 17 kilograme de cannabis, dar şi cu cocaină au fost prinşi în flagrant la Punctul de Trecere a Frontierei Borş. În aceeaşi cauză, poliţiştii şi prcurorii au mai făcut zece percheziţii la patru persoane suspectate, în total patru suspecţi fiind reţinuţi.

”Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud au efectuat prinderea în flagrant a trei persoane de sex masculin, cetăţeni români, în Punctul de trecere al frontierei Borş – România, imediat după ce acestea au trecut frontiera din Ungaria în România, introducând astfel pe teritoriul României, fără drept, cantitatea de 17,6 kg cannabis şi 354,3 grame cocaină, droguri ascunse în interiorul autoturismului cu care se deplasau”, a anunţat, vineri, DIICOT, conform News.ro.

Potrivit sursei citate, cele trei persoane sunt suspectate de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc, şi introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc şi de mare risc.

”Procurorii DIICOT– Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud au efectuat, în aceeaşi cauză penală, 10 percheziţii domiciliare la locuinţa a 4 suspecţi şi a altor persoane implicate în săvârşirea de infracţiuni de trafic de droguri.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, la locuinţele în cauză au fost descoperite alte cantităţi de droguri de risc – canabis şi mare risc – cocaină, care au fost ridicate în vederea cercetărilor”, au mai transmis procurorii DIICOT.

De asemenea, au fost descoperite şi indisponibilizate în vederea cercetărilor sume de bani, bijuterii, aparatură electronică (telefoane mobile, laptop-uri, etc.) despre care există date că au fost folosite la săvârşirea infracţiunilor sau provin din săvârşirea acestora sau din valorificarea produsului infracţional, precum şi 3 autoturisme bănuite că ar fi fost folosite la comiterea infracţiunilor.

Cei trei inculpati prinşi în flagrant, precum şi un al patrulea inculpat, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud, urmând a fi prezentaţi în cursul zilei de 18.01.2019 judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunerea de arestare preventivă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.