O parte a sportivilor americani ce vor participa la JO de iarnă 2022 de la Beijing refuză vaccinarea 1
Sport Ultima Ora

O parte a sportivilor americani ce vor participa la JO de iarnă 2022 de la Beijing refuză vaccinarea

Comitetul Olimpic şi Paralimpic American (USOPC) a informat marţi că decizia sa, ca toţi sportivii americani care vor participa la JO de iarnă din 2022 de la Beijing să fie vaccinaţi, s-a confruntat cu o oarecare opoziţie, însă există discuţii cu sportivii pentru a le fi prezentate beneficiile vaccinului anticovid, scrie presa internaţională.

În încercarea de a crea un mediu sigur, USOPC a anunţat luna trecută că sportivii echipei SUA care vor concura la JO de iarnă trebuie să fie complet vaccinaţi, notează Agerpres.

”Răspunsul sportivilor a fost aşa cum ne aşteptam: cei mai mulţi au apreciat această politică, dar au existat şi voci care s-au opus vaccinării obligatorii”, a declarat Jonathan Finnoff, şeful Departamentului medical din cadrul USOPC.

Finnoff a precizat că cei care s-au opus ideii sunt ”o minoritate” dar că există discuţii cu fiecare sportiv în parte pentru a le fi prezentate beneficiile acestui vaccin.

El a adăugat că pentru sportivii nevaccinaţi ar fi mai greu să treacă printr-o perioadă de carantină de 21 de zile, aşa cum impun autorităţile chineze celor care refuză să facă vaccinul antiCOVID-19, iar apoi să reia antrenamentele.

”Este o perioadă grea dar important este ca JO de iarnă de la Beijing să fie cât mai sigure pentru toţi cei implicaţi”, a punctat Finnoff.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie 2022) vor avea loc fără spectatori străini şi vor fi rezervate numai publicului chinez, din cauza pandemiei de Covid-19, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) la finele lui septembrie.

De asemenea, conform forului olimpic mondial, doar participanţii complet vaccinaţi vor fi scutiţi de carantină şi vor fi integraţi într-o „bulă” sanitară strictă.

Ceilalţi sportivi şi oficiali care vor lua parte la JO 2022 vor trebui să respecte o perioadă de 21 de zile de izolare, cu excepţia derogărilor de la caz la caz, cu prezentarea unei „dovezi a scutirii medicale”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.