Video! Revoltă de proporții la Bruxelles! Au dat foc secției de poliție 1
Externe Ultima Ora

Video! Revoltă de proporții la Bruxelles! Au dat foc secției de poliție

La Bruxelles, comunitatea din Schaerbeek s-a revoltat după ce un tânăr a decedat chiar în comisariat! Sute de oameni au ieșit pe străzi, s-au incendiat mașini, iar o secție de poliție a fost atacată cu cocktail-uri Molotov.

Poliţia belgiană a descins în forță, operând mai multe arestări. Manifestația declanșată în memoria tânărului Ibrahima B. a fost rapid înăbușită,gândul.ro.

Un nou caz „George Floyd”. Tânăr mort în comisariatul de poliție

„Calmul a revenit”, a precizat Audrey Dereymaeker, purtătoare de cuvânt a poliţiei din Bruxelles, care a vorbit despre o serie de incidente, ca „distrugerea mobilierului urban şi a autovehiculelor și tiruri de proiectile” împotriva poliţiștilor. O secţie de poliţie a fost incendiată, dar focul „a fost stins rapid”. Doi poliţişti prezenţi în secţie au fost transportaţi la spital, iar alţi doi au fost răniţi în cursul unei operaţiuni de păstrare a ordinii publice. „Viaţa lor nu este în pericol”, a subliniat Audrey Dereymaeker.

Aceste incidente au avut loc la finalul unei manifestaţii la care au participat miercuri după-amiază 500 de persoane în comuna Schaerbeek, în apropierea comisariatului unde tânărul a fost condus după un control al poliţiei pe 9 ianuarie. Potrivit presei belgiene, victima, Ibrahima B., avea 23 de ani. Parchetul din Bruxelles a anunţat miercuri că a fost numit un judecător de instrucţie pentru a efectua o anchetă pentru „omor prin imprudenţă” cu scopul de a lămuri circumstanţele morţii tânărului.

Din câte se pare, oamenii legii au efectuat sâmbătă seară un control asupra unui grup de persoane care se adunaseră în pofida măsurilor de distanțare impuse de autorități. La finalul controlului, Ibrahima B. ar fi luat-o la fugă, înainte de a fi reţinut. Ajuns la comisariat, el şi-a pierdut cunoştinţa şi a decedat puţin mai târziu la spital, anunță Parchetul, fără alte explicații.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.