FOTO-VIDEO! DEZASTRU ÎN NORVEGIA! ZECI DE OAMENI DISPĂRUȚI! SUTE DE RĂNIȚI 7
Externe Social Ultima Ora

FOTO-VIDEO! DEZASTRU ÎN NORVEGIA! ZECI DE OAMENI DISPĂRUȚI! SUTE DE RĂNIȚI

Zece persoane au fost rănite, dintre care una grav, şi 21 sunt date dispărute după ce o alunecare de teren produsă în sudul Norvegiei a avariat cel puțin 12 clădiri.

Zece persoane au fost rănite, dintre care una grav, şi 21 rămân date dispărute, a informat poliţia locală, potrivit Reuters.

Alunecarea de teren s-a produs într-o zonă rezidenţială din municipalitatea Gjerdrum, aflată la aproximativ 30 kilometri nord de capitala Oslo. În fotografiile realizate la faţa locului se poate vedea un crater de dimensiuni mari, cu clădiri distruse la bază şi altele rămase atârnând pe marginile sale.

FOTO-VIDEO! DEZASTRU ÎN NORVEGIA! ZECI DE OAMENI DISPĂRUȚI! SUTE DE RĂNIȚI 8

Circa 700 de persoane au fost până în prezent evacuate din zonă, a declarat poliţia.

Persoanele dispărute locuiau în casele aflate în centrul zonei unde s-a produs alunecarea de teren, însă pe moment nu se ştie dacă acestea au fost prinse sub dărâmături, erau plecate când a survenit catastrofa sau au reuşit să scape, a precizat poliţia.

FOTO-VIDEO! DEZASTRU ÎN NORVEGIA! ZECI DE OAMENI DISPĂRUȚI! SUTE DE RĂNIȚI 9

„Sunt multe persoane dispărute. Este o mare catastrofă”, a declarat premierul Erna Solberg reporterilor de la locul tragediei.

Zona rămâne deocamdată instabilă, iar în momentul de faţă la ea se poate ajunge doar cu elicopterul, a precizat Roger Pettersen, conducătorul acţiunii de intervenţie a poliţiei.

FOTO-VIDEO! DEZASTRU ÎN NORVEGIA! ZECI DE OAMENI DISPĂRUȚI! SUTE DE RĂNIȚI 10

Sudul Norvegiei a înregistrat cantităţi mari de precipitaţii în ultimele zile, care ar fi putut determina alunecarea solului argilos predominant în zonă, a informat radiodifuzorul NRK.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.