100 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Olt, Dolj, Gorj,Teleorman şi Vâlcea
100 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Olt, Dolj, Gorj,Teleorman şi Vâlcea
Breaking News Justiție Ultima Ora

15 percheziţii domiciliare într-un dosar de evaziune fiscală; prejudiciu estimat – 1.000.000 de lei

Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din IGPR efectuează, miercuri, 15 percheziţii domiciliare, în cadrul unei operaţiuni pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul fraudelor intracomunitare, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la 1.000.000 de lei.

„La data de 19 februarie 2020, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – IGPR, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 15 percheziţii domiciliare, în judeţele Ilfov şi Ialomiţa, într-un dosar penal de evaziune fiscală, constituire a unui grup infracţional organizat şi spălarea banilor”, informează Biroul de presă al IGPR.

Activităţile sunt desfăşurate pentru documentarea activităţii a 15 persoane şi 20 de firme.

La activităţi participă poliţişti ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale – SIAS, criminalişti, poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa şi funcţionari din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor.

Potrivit sursei citate, operaţiunea are ca scop combaterea fenomenului infracţional determinat de fraudele în domeniul achiziţiilor intracomunitare prin care este eludată plata taxei pe valoare adăugată datorată bugetului de stat,agerpres.ro.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.