Incredibil. Câte trotinete Lime s-au furat din Capitală în primele zile de la lansarea proiectului 1
Ultima Ora Social

Incredibil. Câte trotinete Lime s-au furat din Capitală în primele zile de la lansarea proiectului

Aproape 10% din flota inițială de 450 de trotinete electrice Lime a fost furată în primele zile din momentul lansării, 24 mai 2018, iar o parte a fost deja recuperată. În prezent, start-up american are în București circa 1.000 de trotinete electrice și plănuiește să se extindă, a declarat Tamas Toth, manager operațional al Lime, în cadrul conferinței Sustainable Mobility Forum, scrie wallstreet.ro

“Ne-am așteptat la acest lucru. În primele zile am pierdut circa 10% din flota noastră. Până la finalul lunii iunie, flota va avea aproape 1.000 de trotinete electrice. Am început cu 450 de trotinete. Așa că 10% din flota inițială reprezintă un număr mare, dar am recuperat majoritatea trotinetelor electrice dispărute”, a explicat Tamas Toth.

În București, Lime a ajuns la 2.000 de curse pe zi, iar 1.500 de oameni folosesc trotinetele electrice și nu mai folosesc mașini, susține reprezentantul start-upului american.

Lime intenționează să își extindă flota de trotinete electrice inchiriabile, pentru a fi mai aproape de utilizatori. Apoi, cu un număr mai mare de trotinete, un control mai bun și o reglementare adecvată, serviciul Lime se poate extinde, iar unul dintre obiective este să fie în apropierea stațiilor de metrou.

“În ceea ce privește aria de funcționare, plănuim să ne extindem, dar ne trebuie mai multe trotinete pentru acest lucru. Scopul nostru este să nu mergi atât de departe pentru a folosi o trotinetă. În prezent, ești nevoit să mergi cam 400-500 de metri dacă ești în zona de funcționare și nu sunt suficiente trotinete, așa că vrem să avem mai multe trotinete electrice. Dar distanță maximă pe care ar trebui să o parcurgi nu ar trebui să fie mai mare de 50 de metri”, explică Toth.

Cum și unde funcționează Lime

Lime este un serviciu de închiriere de trotinete electrice, disponibil în București începând din 24 mai 2019. Lime este prezența în peste 31 de orașe din 14 țări europene.

Pentru a folosi Lime, utilizatorii trebuie să descarce aplicația, să localizeze o trotinetă pe harta și să o deblocheze. Aceștia au nevoie de un card bancar și să fi împlinit 18 ani. La încheierea călătoriei, utilizatorii trebuie să urmeze instrucțiunile din aplicație pentru a finaliza călătoria și a parcă în mod responsabil. Pentru deplasarea cu Lime, costul de deblocare este de 3 lei, iar pentru fiecare minut de călătorie se va adaugă suma de 60 de bani. Echipele locale Lime se ocupă de întreținerea, reîncărcarea și amplasarea flotei în oraș.

În prezent, trotinetele Lime acoperă centrul Capitalei, găsindu-se și în zona Aeroportului Internațional Băneasa.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.