Pompier cu arsuri grave, trimis la Viena. Sistemul sanitar românesc a rămas la nivelul din timpul tragediei „Colectiv”
Incendiu puternic la Galaţi. 3 imobile în flăcări. 2 pompieri răniţi în intervenţie
Ultima Ora Social

Incendiu puternic la Galaţi. 3 imobile în flăcări. 2 pompieri răniţi în intervenţie

Trei imobile din zona centrală a municipiului Galaţi, dintre care unul monument istoric, au fost cuprinse de flăcări, joi după-amiază, doi pompieri fiind intoxicaţi cu fum în timpul intervenţiei la incendiu, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Eugen Chiriţă.

„Pentru stingerea incendiului au intervenit 30 de pompieri cu şase autospeciale, o autoscară, iar intervenţia a fost dificilă din cauza accesului greu la imobile, a consumului mare de apă şi a presiunii scăzute, motiv pentru care am primit sprijin constând în două cisterne cu apă de câte 9.000 de litri”, a afirmat Chiriţă.

Reprezentantul ISU a mai spus că în timpul intervenţiei doi pompieri s-au intoxicat cu fum pe fondul căldurii şi al fumului intens, dar ei au lipsit doar câteva minute din misiune, pentru a primi îngrijiri medicale.

„Se pare că incendiul a izbucnit de la acoperiş şi este posibil ca un scurtcircuit să fi fost cauza acestuia. Nu vom şti sigur decât după lichidarea incendiului şi finalizarea cercetărilor”, a precizat Chiriţă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.