Tragedie în Botoşani. Un băieţel de 8 ania fost spulberat de un autoturism 1
Ultima Ora Social

Tragedie în Botoşani. Un băieţel de 8 ania fost spulberat de un autoturism

Un băiețel de opt ani a murit, aseară, din cauza traumatismelor extrem de grave căpătate în urma unui accident rutier.

Copilul a ajuns la spital în stop cardio-respirator după ce a fost lovit în plin de un autoturism marca Citroen pe DE 58 în centrul localităţii Flămânzi. Şoferul autoturismului, în vârstă de 23 de ani, din localitate, le-a spus poliţiştilor că nu a mai avut timp să reacţioneze.

„Eu veneam dinspre Copălău spre centru la Flămânzi. Venea un TIR de pe contrasens şi imediat după ce a trecut, el a sărit în faţa maşinii mele. Am tras stânga de volan şi atât. El probabil stătea colo, a aşteptat să treacă TIR-ul şi nu s-a mai asigurat din partea celalată dacă vine altă maşină. Aveam 60 km/h”, a povestit şoferul autoturismului, citat de Monitorul de Botoșani.

Martorii spun că pe celălat trotuar se aflau alţi câţiva copii care se jucau şi ei bănuiesc că victima a vrut să traverseze la ei, dar nu a apucat să se asigure corespunzator şi nici nu era însoţit de un adult. Din lipsa unui spaţiu de joacă, băieţelul se juca, împreună cu mai mulţi copii, pe marginea drumului, în faţa unei curţi, susțin acesția.

Impactul a fost atât de puternic, încât distanţa de la locul în care copilul a fost lovit de maşină şi până unde acesta a aterizat a fost de peste zece metri, iar autoturismul a oprit la 65 de metri distanţă. Medicii sosiți la faţa locului au începând imediat manevrele de resuscitare, dar fără niciun răspuns din partea victimei.

„În ciuda eforturilor echipajului medical, nu s-a mai putut face nimic pentru copil. A suferit traumatisme craniene severe şi de coloană cervicală, incompatibile cu viaţa”, a precizat un cadru medical din UPU-SMURD.

Tot ieri și tot în Botoșani, o fetiță de șase ani din Botoșani a fost lovită de o ușă metalică. Află care a fost detaliul care i-a salvat viața!

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.