Perchezții de amploare la caselor unor romi suspecți de furtul unor mașini de lux. Printre victime, un fost lider județean
Contrabandă de motorină pe Dunăre. 50 de tone de combustibil introduse în România
Ultima Ora Social

Acţiune de amploare a DIICOT. Fraudă cu ajutoarele sociale. Prejudiciu de peste 2 milioane de lei

DIICOT a destructurat un grup infracțional organizat care, vreme de cinci ani, a obținut ajutoare sociale pentru zeci de persoane, folosind acte false. Prejudiciul în acest caz este de aproape 2,2 milioane de lei.

Patru percheziții au avut loc în Bistrița – Năsăud, într-un dosar de înșelăciune în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave, și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Anchetatorii susțin că, în perioada 2010 – 2015, grupul a acționat pentru obținerea în mod ilegal de indemnizații de creştere a copilului, indemnizaţii de şomaj, ajutoare de boală, sarcină şi lăuzie, utilizând înscrisuri întocmite în fals care atestau nereal derularea raporturilor de muncă.

În timpul perchezițiilor au fost ridicate acte contabile, înscrisuri și logistică (aparatură de calcul) și mai multe sume de bani.

”În cauză a fost instituită măsura asiguratorie a sechestrului și popririi, inclusiv pe conturi bancare și bunuri mobiliare, în vederea recuperării prejudiciului, până la concurența sumei de 2.181.634 de lei.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud, urmează să fie aduse, în vederea audierii, cele trei inculpate.

În cauză, urmărirea penală se efectuează față de alți 141 de suspecți (persoanele beneficiare ale indemnizațiilor obținute ilegal) și 14 inculpați.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, inculpatele săvârșesc în continuare infracțiuni de natura celor pentru care sunt cercetate în prezenta cauză, utilizând același mod de operare, fiind identificate contracte individuale de muncă aflate în derulare, suspecte a fi false”, a transmis DIICOT, printr-un comunicat, scrie b1.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.