România-Germania se va disputa joi, de la ora 19:00. Cine îi va arbitra pe tricolori 1
Ultima oră. Echipa de start a României din meciul cu Danemarca
Ultima Ora Sport

România-Germania se va disputa joi, de la ora 19:00. Cine îi va arbitra pe tricolori

Arbitrul israelian Orel Grinfeld a fost delegat să conducă meciul dintre selecţionatele României şi Germaniei, din semifinalele Campionatului European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino, programat joi, de la ora 19:00, pe Stadionul ”Renato Dall’Ara” din Bologna, potrivit site-ului UEFA.

Arbitri asistenţi vor fi compatrioţii săi Roy Hassan şi Idan Yarkoni, al patrulea oficial a fost desemnat letonul Andris Treimanis, arbitru video a fost nominalizat italianul Marco Guida, iar arbitru asistent video conaţionalul său Michael Fabri.

Grinfeld (37 ani), arbitru internaţional din 2012, a arbitrat de două ori România la nivel de juniori Under-19, în preliminariile Campionatului European din 2016, un meci pierdut cu Elveţia (1-3) şi altul câştigat cu Andorra (2-0).

Germania, care a câştigat de două ori titlul european Under-21, în 2009 şi 2017, nu va conta în semifinală pe fundaşul Henrichs, suspendat. România U21 va juca semifinala de la EURO 2019 cu Germania U21 joi, de la ora 19:00, deși în primă instanță se știa că nemții vor juca în penultimul act de la ora 22:00. Gsp.ro informează că Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a anunțat că va sesiza UEFA cu privire la schimbarea orei de start a meciului din semifinale.

”Este crimă dacă se întâmplă acest lucru! Nu cred că vom juca de la ora 19:00. Nu se poate! M-am uitat pe prognoză, nu știu dacă se poate juca fotbal pe vremea asta. Nu știu acum care sunt regulile. Dar știu că la orice loc de muncă activitatea se suspendă după 36 de grade. Nu știu dacă se poate juca la 19:00. Nu mi se pare corect ca o echipă să joace de la 19:00 și altele de la 22:00. Nu știu ce va fi. Vom face un apel la UEFA! Este un val de căldură extraordinar în zona asta a Italiei!”, a spus Stoichiță, la Digi Sport.

Tricolorii U21 s-au calificat neînvinși în semifinalele Euro U21 ediția 2019, iar astfel au obținut și prezența la Jocurile Olimpice 2020 din Japonia. Competiție unde România a mai fost reprezentată prin fotbal ultima oară în 1964, adică acum peste jumătate de secol!

22 iulie – 8 august 2020 este intervalul turneului de fotbal la Jocurile Olimpice,  ceremonia de start a întregii competiții fiind pe 24 iulie, iar cea de închidere, pe 9 august (fotbalul începe mai devreme, presupune multe partide și necesită zile de odihnă mai multe între meciuri). Practic, imediat după Euro 2020, care se încheie pe 12 iulie!

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.