Sorina
Familia adoptivă a Sorinei, sub controlul procurorilor. Tatăl este la audieri
Ultima Ora Social

Video. Proteste pentru anularea adopţiei Sorinei. Oamenii cer ajutorul Preşedintelui

Câteva zeci de persoane protează din nou, luni, Drobeta Turnu Severin, cerând anularea adopției Sorinei, fetița de 8 ani luată cu mascați din casa în care a crescut. Oamenii cer premierului demiterea autorităților din Mehedinți, pe care le acuză că nu s-au interesat de caz.

Oamenii s-au adunat în fața Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți și au scandat „Nu ne lăsăm”, „Toți pentru Sorina”, „Vrem dreptate”, „Uniți pentru Sorina”, „Sorina, te iubim”, „Severine ieși afară, Sorina să nu ne moară” sau „Sorina e a noastră, Pițurcă (procurorul de caz – n.r.) e a voastră”.

Totodată, protestatarii au afișe cu mesaje precum „Lăsați-o pe Sorina să vorbească”, „O vrem pe Sorina” sau „Nu plecăm fără Sorina”.

Oamenii cer premierului demiterea autorităților din Mehedinți, pe care le acuză că nu s-au interesat de caz.

De asemenea, protestatarii au cerut și intervenția președintelui Klaus Iohannis, care ar trebui să anuleze adopția.

La protest participă inclusiv câțiva copii.

Fetița a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce copila a fost înfiată de o familie din America. Momentul în care mascații au intrat în casă și au luat fetița a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii și strigă „mami, nu vreau să plec!”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.