Ultima oră. 24 de morți în urma unui atac terorist din Camerun
O maşină capcană a explodat în Siria
Ultima Ora Externe

Ultima oră. Președintele Curții Constituționale din Republica Moldova și-a dat demisia

Mihai Poalelungi și-a dat demisia din funcția de judecător și președinte al Curții Constituționale din Republica Moldova, a anunțat instituția pe site-ul oficial, fără a oferi detalii suplimentare, potrivit Unimedia.

Anunțul vine cu o zi înainte ca membrii Comisiei de la Veneția să se pronunțe referitor la hotărârile Curții Constituționale din 7-9 iunie.

Primul-ministru Maia Sandu a cerut demisia judecătorilor Curții Constituționale după ce Curtea a anulat deciziile din 7-9 iunie.

La 15 iunie, judecătorii Curții Constituționale au anulat ultimele hotărâri din perioada 7-9 iunie, prin care au anunțat că toate legile și hotărârile adoptate din ziua de 8 iunie se declară neconstituţionale.

Curtea Constituțională a declarat neconstituţională hotărârea adoptată de deputaţii Parlamentului pentru alegerea Zinaidei Greceanîi în funcţia de preşedinte al Legislativului.

Tot în data de 8 iunie, Curtea a declarat neconstituțional decretul de numire în funcția de prim-ministru a Maiei Sandu și a noului Guvern.

Totul a început la data de 7 iunie, când Curtea Constituțională a emis un comunicat prin care a informat că președintele Igor Dodon este obligat de CC să dizolve Parlamentul, dacă nu e funcțional până pe 7 iunie, adică după 90 de zile de la data validării alegerilor parlamentare.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii