12 copii internați cu toxiinfecție alimentară din tabără. Autoritățile au găsit cauza: mâncarea de acasă 1
Ultima Ora Social

12 copii internați cu toxiinfecție alimentară din tabără. Autoritățile au găsit cauza: mâncarea de acasă

 Epidemiologii din cadrul DSP Suceava, care au făcut anchetă după ce 12 copii aflați în tabără în satul Poiana Micului, comuna Mănăstirea Humorului, au ajuns la spital, au stabilit că alimentele au fost aduse de acasă. Joi au rămas internați zece dintre copii, conform mediafax.ro

DSP Suceava a declanșat o anchetă la pensiunea din localitatea Poiana Micului, județul Suceava, după ce 12 copii au ajuns la spital, miercuri noaptea, cu simptome de toxiinfecție alimentară. În prezent, la spital mai sunt zece copii și un însoțitor, inspectorii DSP stabilind că aceștia și-au gătit singuri din mâncarea adusă de acasă, de luni.

„Un grup de copii și tineri din județul Neamț s-a cazat (luni – n.r.) în satul Poiana Micului, comuna Mănăstirea Humorului. Aceștia au adus alimente de acasă și și-au gătit singuri. În cursul nopții o fetiță a acuzat vărsături. Părinții acesteia, care au venit și au luat-o acasă, au afirmat că în anturajul de la domiciliul fetiței sunt și alți copii care au prezentat vărsături și diaree. Ieri (miercuri – n.r.), mai mulți copii au început să prezinte greață, dureri abdominale și vărsături. În urma evaluării de la fața locului, 12 copii au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. În momentul de față 4 copii sunt internați în secția Pediatrie, 6 copii și un însoțitor în secția de Boli Infecțioase, cu simptomatologie ușoară, fără probe inflamatorii prezente”, a declarat, joi, directorul DSP Suceava, dr. Liliana Grădinaru.

Cei 12 copii care au ajuns la spital se aflau într-o tabără cu 27 de copii, toți fiind din satul Adjudeni, județul Neamț. Restul grupului s-a întors miercuri seara acasă.

Ancheta DSP Suceava nu a fost finalizată, urmând să fie verificate și condițiile de igienă din tabără.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.