Un bărbat de 38 de ani salvat de salvamari la Constanța
Un bărbat de 38 de ani salvat de salvamari la Constanța
Ultima Ora Social

10 oameni înecați pe litoral de la începutul sezonului. ”Respectați semnificația steagurilor arborate pe plajă”

10 oameni înecați pe litoral de la începutul sezonului. ”Respectați semnificația steagurilor arborate pe plajă”

Cel puțin 10 oameni au murit înecați pe litoral, de la începutul sezonului, iar mulți dintre ei nu au respectat semnificația steagului roșu arborat pe plajă sau indicațiile salvamarilor. Din fericire, în alte câteva cazuri oamenii care s-au aventurat în apele Mării Negre au fost scoși de salvamari, de alți turiști, și salvați de medicii de pe ambulanță sau pompierii SMURD.

Steagul roșu a fost arborat miercuri și joi, din cauza vântului puternic și a valurilor uriașe dar unii dintre turiști nu au ținut cont de pericol. ”O secundă contează pentru a vă salva viața!”spun oficialii ISU Dobrogea , într-un mesaj transmis pe toate canalele de comunicare.

Pe 2 august, un bărbat s-a înecat în stațiunea Eforie Nord, însă corpul neînsuflețit nu este de găsit. Scafandrii l-au căutat mai multe ore în apele agitate ale mării, până seara când au oprit căutările..

Două persoane au avut nevoie de ajutor, în seara de 1 august, pe plaja din dreptul Hotelului Vega din Mamaia, dar au fost salvate de medicii de pe ambulanța constănțeană. Un bărbat de 30 de ani a fost și el salvat de pompierii de la ISU după ce a fost scos din apă, în dreptul hotelului Iaki, din Mamaia, relatează replicaonline.ro

Pe 31 iulie, un copil de 16 ani a fost la un pas să se înece pe plaja Belona din Eforie Nord, dar a fost salvat și dus la spital. În aceeași zi, la Eforie Sud, în fața Hotelului Crișana, un bărbat de 60 de ani a fost scos din apă.

Un constănțean a încercat să traverseze Lacul Ciuperca, din Tulcea, înot, pe 29 iulie, iar pompierii l-au scos din apă, înecat, iar din primele date din anchetă ar fi consumat alcool.

Pompierii au intervenit și pe 21 iulie, pe malul Lacului Techirghiol, pe plaja Nautic din vecinătatea Băilor Reci, unde decedase un bătrân în vârstă de 76 de ani. Martorii spuneau că s-a înecat, dar cauzele decesului nu erau clare, așa că s-a solicitat necropsia.

Până pe 25 iunie, 7 oameni și-au găsit sfârșitul în apele Mării Negre. În acea zi, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani s-a înecat în dreptul plajei Zanzibar din nordul staţiunii Mamaia. Alte două trupuri neînsuflețite au fost aduse la mal, de valurile mării, miercuri, 13 iunie, pe plaja din Vadu. Persoanele decedate erau un copil de 14 ani căutat de câteva zile și un militar din Cluj, Petre Cosma. Alte patru persoane se înecaseră pe litoral de la începutul sezonului estival.

Mesajul salvatorilor

După valul de tragedii, reprezentanții ISU Dobrogea au transmis un mesaj turiștilor.

Fiți responsabili pentru viețile voastre!!! De la începutul lunii mai și până în prezent mai multe persoane (din care 2 minori de 7 respectiv 14 ani) și-au pierdut viața în apele Mării Negre și 2 persoane în lacuri de pe raza județului Constanța!!! Respectați indicațiile salvamarilor, a administratorilor de plajă și nu în ultimul rând respectați semnificația steagurilor arborate pe plajă!O secundă contează pentru a vă salva viața! spun pompierii militari.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.