10 copii internați de urgență în spital
10 copii internați de urgență în spital
Social Ultima Ora

ALERTĂ. Epidemie de rujeolă la Năsăud. 10 copii internați de urgență în spital

Patru copii cu erupţie specifică rujeolei şi alţi şase cu febră şi dureri abdominale, dar fără erupţii, au fost transportaţi vineri seara de la Năsăud la UPU Pediatrie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

Managerul Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud, mai multe echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud, inclusiv ACD cu medic, alături de autospeciala de transport victime multiple (ATPVM) din cadrul ISU Bistrița-Nasaud au fost direcționate în Năsăud, zona Podirei, pentru evaluarea și transportul mai multor familii cu copii care acuză febră și dureri abdominale, conștienți și cooperanți.

”Echipajul B2 a evacuat spre UPU-Pediatrie Bistrița 4 copii cu erupție specifică rujeolei, însoțiți de un adult. Echipajul ACD a evacuat împreună cu ATPVM- ul, tot la UPU-Ped, 6 copii cu febră și dureri abdominale, fără erupție”, a transmis managerul Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud, relatează timponline.ro.

Spital Năsăud
Spital Năsăud

Până la data de 6 decembrie 2023, se înregistraseră aproape 2.000 de cazuri de rujeolă la nivel național, în 29 de județe. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în București, Cluj, Iași, Timiș și Brașov.

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă.

De asemenea, Ministerul Sănătății derulează o campanie de informare a părinților, împreună cu medicii de familie, pentru o mai bună aderență la programul de vaccinare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.