Gimnastic
Sport

Scandal în sport.Cum i-a închis GURA Federația Americană de Gimnastică unei gimnaste pentru a nu vorbi despre abuzurile medicului

Federatia Americana de Gimnastica ar fi cumparat tacerea unei sportive medaliate la Jocurile Olimpice. Declaratia ii apartine lui John Manly, fost avocat al lui McKayla Maroney, care a afirmat ca federatia americana a preferat sa tina totul sub tacere si sa o plateasca pe sportiva care a castigat o medalie de aur si una de argint la Jocurile Olimpice din 2012. Potrivit fostului avocat, Federatia americana a fortat-o pe gimnasta sa semneze un acord si i-a platit 1,25 milioane de dolari pentru ca aceasta sa nu divulge ororile care se petreceau la lotul national.

„Federatia a preferat sa sacrifice sanatatea unora dintre cei mai buni sportivi din lume pentru ca nu voia sa se afle si pentru a proteja un doctor pedofil. Si nu doar atat. Chiar au fortat-o pe McKayla sa semneze un act potrivit caruia, daca situatia se inrautatea, ei se angajau sa plateasca sportivei toate sedintele la psiholog”, a declarat Manly, potrivit Gazzetta dello Sport.

Scandalul abuzurilor sexuale din lotul national de gimnastica a izbucnit la finalul anului 2016 si l-a avut in prim-plan pe medicul Larry Nassar. Acesta a fost acuzat ca a abuzat nu mai putin de 140 de sportivi, multi dintre acesti minori. Nassar a primit o condamnare de 60 de ani in inchisoare.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii