Lovitură pentru Becali. FCSB poate fi exclusă din Liga I 1
Sport

Lovitură pentru Becali. FCSB poate fi exclusă din Liga I

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat că Gigi Becali va fi anchetat de Comisia de Disciplină, după ce a declarat că nu-şi face echipă de fotbal feminin fiindcă este „alinierea la ideile lui Satan”. FCSB ar putea fi drastic sancţionată, mai ales că omul de afaceri figurează de puţin timp ca acţionar majoritar al echipei, până acum el preferând ca procentele din cadrul clubului să fie deţinute de alte rude, relatează Prosport.

„Legea e lege şi nu te tocmeşti pentru ea. E un caz care se va dezbate şi se va judeca la Comisia de Disciplină. Noi, ca Federaţie, ca administraţie, am sesizat Comisia de Disciplină pe acest subiect. După care, a doua etapă, este să aşteptaţi o decizie la nivelul Comitetului Executiv de implementare a acesteri decizii. Şi e posibil să o facem înaintea celor de la UEFA. Dacă FCSB poate fi penalizată? Sancţiunea poate fi de la excludere, care e cea mai mare, până la amenzi financiare”, a spus Răzvan Burleanu.

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, susține că o să fondeze o echipă, dar în lita IV, și a invocat motive religioase în intenția sa de a nu forma o echipă de fete: „Am liberă exprimare. Eu iubesc femeia și o protejez. Ea nu poate juca fotbal pentru a nu risca anumite lovituri în anumite părți. Poate mie Burneanu sau cineva să-mi schimbe mie gândirea? Niciodată! N-ai cum. Poate fac o echipă de femei dacă ne obligă. Dar nu te obligă nimeni să fie în Liga I sau a II-a. Poate fi în liga IV, dacă nu am femei de calitate care să joace fotbal. În Liga I n-am bani și calitate. Și o s-o fac, care-i problema? Dar în divizia IV. Părerea mea este că nu se va face, dar o să vedem. Din punct de vedere legal nu mă poți obliga să fac ceva. Să bag bani în fotbal feminin în care eu nu cred. Probabil o să fie subvenționat”, a spus George Becali, în direct la B1TV.

În decembrie, Becali a şocat prin declaraţiile sale la adresa femeilor: „Faci lucruri împotriva lui Dumnezeu? Mai fac şi eu păcatele mele, unele lucruri, de idolatrie, mai am… Dar lucru nefiresc nu fac. Asta-i aliniere la ideile lui Satan. Femeile pot juca handbal, baschet, dar cum să joace femeia fotbal? Ce e aia să joace femeia fotbal? Ea nu e făcută, în plus de asta, mădularele ei nu sunt făcute pentru fotbal, ţâţe, altele şi altele, nu mă mai face să vorbesc prostii!”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.