JO 2018 – Olimpicii la snowboard, slalom uriaș paralel 1
JO 2018 – Campionii la snowboard, slalom uriaș paralel
Sport

JO 2018 – Olimpicii la snowboard, slalom uriaș paralel

Elveţianul Nevin Galmarini și cehoaica Ester Ledecka au câștigat aurul pentru slalom uriaș la snowboard la JO de iarnă 2018.

Astfel că, elveţianul Nevin Galmarini a câştigat medalia de aur în proba de slalom uriaş paralel la snowboard, disputată sâmbătă la JO 2018 de la PyeongChang, după ce l-a întrecut în finală pe sud-coreeanul Lee Sang-ho cu 43/100.

În finala mică pentru medalia de bronz, slovenul Zan Kosir l-a învins pe francezul Sylvain Dufour cu 1sec49/100.

În urmă cu 4 ani, la Soci, Nevin Galmarini, 31 ani, obţinea argintul. Lee Sang-ho a cucerit prima medalie olimpică pentru Coreea de Sud la snowboard.

JO 2018 – Olimpicii la snowboard, slalom uriaș paralel 2

Cehoaica Ester Ledecka a devenit primul sportiv din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă care a câştigat medalia de aur la schi alpin şi la snowboard, după ce s-a impus sâmbătă în proba de slalom uriaş paralel, iar sâmbăta trecută triumfase la slalom super-uriaş (schi alpin) în cadrul JO 2018 de la PyeongChang, relatează Reuters.

Ledecka este doar a cincea sportivă care câştigă titlul olimpic în sporturi diferite la olimpiada de iarnă. În finala de la slalom uriaş paralel, Ledecka a învins-o pe germanca Selina Joerg cu 46/100.

În finala pentru medalia de bronz, germanca Ramona Hofmeister a învins-o pe rusoaica Alena Zavarzina, medaliată cu bronz la Soci, cu 4sec07/100.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.