Boxul românesc în pericol. Francisc Vaștag a făcut anunțul 1
Sport

Boxul românesc în pericol. Francisc Vaștag a făcut anunțul

Boxul românesc în pericol. Francisc Vaștag a făcut anunțul

Cel mai titrat boxer amator român, Francisc Vaștag, a declarat marți, pentru AGERPRES, că Federația Română de Box ar putea avea mari probleme, dacă nici anul viitor nu va avea buget din partea ministerului de resort.

„La federație sunt probleme, ca de fiecare dată. Nu sunt la zi cu tot ceea ce se mai întâmplă, însă, dacă nu vom avea buget de la minister nici anul viitor, va fi o mare problemă. Este cel de-al treilea an în care Federația Română de Box funcționează fără buget. Să funcționezi numai din sponsorizări și prin eforturile cluburilor și ale oamenilor cu suflet nu poate fi o soluție. Noi trăim cu speranța că acest lucru se va întâmpla, adică federația va primi buget, va reuni loturile pentru ca sportivii să facă pregătire și să poată confirma la Campionatele Europene și Mondiale.

Din păcate, în acest an suntem undeva la limită. Ne-au plecat mulți sportivi peste granițe, sportivi care deja au confirmat, ultimul dintre ei fiind Daniel Anca. După cum se știe, a fost campion național de juniori, de cadeți, de tineret, iar când trebuia să aducă rezultate pentru club, la seniori, a plecat în Anglia, la unul din părinții lui. Nu putem să-i oprim. Cu toate acestea, mai vin copii din spate. Am avut o serie de turnee, chiar dacă amicale, dar având copii fără experiență, le-au prins bine aceste deplasări la Timișoara, la Arad. Au fost plecați și într-un cantonament de o săptămână în Austria. Peste câteva zile se va pleca în alt turneu, în Italia”,  a afirmat Francisc Vaștag.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.