Vouchere pentru victime
Vouchere pentru victime
Social

Vești bune pentru bugetari. Se duc gratis în vacanță

Vești bune pentru bugetari. Se duc gratis în vacanță

Vești bune pentru bugetari. Se duc gratis în vacanță – Potrivit unei hotărâri de aprobare a normelor metodologice de aplicare a ordonanţei de urgenţă privind acordarea voucherelor de vacanţă, salariații din instituţiile şi autorităţile publice vor beneficia, până la 30 noiembrie 2018, de indemnizaţie de vacanţă. Normele de acordare a acestor vouchere au fost aprobate de Guvern, iar fiecare voucher este în valoare de 1.450 de lei pentru fiecare salariat.

Fiecare ordonator de credite, în limita bugetului propriu aprobat, poate acorda aceste vouchere în limita sumelor stabilite pentru această destinație. Costul imprimatului voucherului de vacanţă pe suport de hârtie, respectiv costul suportului electronic sau al înlocuirii acestuia, precum şi costul emiterii voucherului de vacanţă pe suport hârtie/electronic, după caz, intră în aceste sume și vor fi suportate de angajator din bugetul propriu. Pentru instituțiile publice, aceste cheltuieli sunt suportate conform alineatului ‘Alte cheltuieli cu bunuri şi servicii’ al articolului bugetar ‘Alte cheltuieli’, de la titlul ‘Bunuri şi servicii’.

Singurele persoane îndreptăţite să utilizeze voucherele de vacanţă în perioada menţionată pe acestea sunt beneficiarii de vouchere nominale.  Ele vor fi folosite în exclusivitate pentru achitarea pachetului de servicii contractat. Unitatea afiliată pentru achiziţionarea serviciilor turistice poate fi aleasă de către beneficiar.

Angajatorul va stabili proporțional cu perioada de exercitare a raportului de serviciu sau durata contractului de muncă (se ia în considerare anul calendaristic) suma acordată salariaților pentru aceste vouchere. Cu respectarea prevederilor legale în vigoare, în cazul cumulului de funcții, anagajatorul ca acorda beneficiarului voucher acolo unde își are funcția de bază sau proportional cu timpul lucrat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.