Utilizatorii WhatsApp sunt atenționați. 2 milioane de conturi sunt șterse în fiecare lună
Probleme la WhatsApp. Hackerii modifică mesajele
Social

Utilizatorii WhatsApp sunt atenționați. 2 milioane de conturi sunt șterse în fiecare lună

Din aplicația WhatsApp sunt șterse, în fiecare lună, 2 milioane de conturi, în încercarea de a opri răspândirea de informații false, transmite miercuri publicația „The Guardian”, potrivit mediafax.

Datele au apărut într-un ghid de bune practic al aplicației, ghid care a fost publicat miercuri de Facebook, proprietarul WhatsApp.

Ghidul a fost publicat în India, cea mai mare piață pentru WhatsApp, unde aceasta are peste 200 de milioane de utilizatori.

Guvernul din India a acuzat că, prin intermediul aplicației, au fost răspândite informații false care au dus la formarea unor grupuri violente ce au declanșat 30 de incidente majore.

În plus, pentru a preveni răspunândirea de informații false, WhatsApp a limitat, din ianuarie, la cinci numărul de persoane către care o persoană poate retrimite un mesaj (forward).

De asemenea, miercuri, reprezentanții WhatsApp au anunțat că îi încurajează pe utilizatori să raporteze conturile care creează problemele și că va folosi machine learning pentru a elimina conturile care par să trimită mesaje bulk.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.