Unul din Mercedes-urile lui Hitler, scos la licitație
Unul din Mercedes-urile lui Hitler, scos la licitație
Social

Unul din Mercedes-urile lui Hitler, scos la licitație

Unul din Mercedes-urile lui Hitler, scos la licitație

Unul din Mercedes-urile lui Hitler, scos la licitație –  Casa de licitaţii Worldwide Auctioneers, conform AFP, va scoate la licitație pe 17 ianuarie, în Arizona, un automobil Mercedes de lux, folosit de Adolf Hitler în timpul deplasărilor sale prin Germania.

Vehicolul este un Mercedes-Benz 770K Grosser, supranumit ”super Mercedes”, şi a fost un puternic instrument de propagandă în timpul celui de-al Treilea Reich. El poate atinge viteza de 160 km/oră.

După capitularea Franţei în 1940 şi cu ocazia unei vizite a dictatorului italian Benito Mussolini – acestea au fost momentele în care dictatorul a utilizat acest automobil. Bolidul este unul dintre singurele patru exemplare de acest tip construite în 1939.

Maşina a fost capturată în Franţa de către armata americană care, ignorându-i provenienţa, a atribuit-o parcului auto al poliţiei militare, în momentul în care Aliații câștigau teren în Europa. Automobilul Mercedes a fost cumpărat de o persoană fizică în Belgi, după terminarea războiului. Ulterior, a fost în posesia unei asociaţii de veterani din Virginia, înainte să se întoarcă în Europa începând cu anul 2002.

Numele proprietarului actual al vehiculului nu a fost dat publicității de către Casa de licitaţii Worldwide Auctionneers. Mașina fi vândută la licitaţie pe 17 ianuarie, în oraşul Scottsdale, din statul Arizona.

Procentul de 10% din încasări va fi donat unor campanii de educare despre Nazism şi Holocaust.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.