Mihai Tudose s-a enervat pe declarațiile ungurilor: ””Țara aceasta unde trăiesc ei este România!! Imnul este al României. Drapelul este al României. Atât”
Social

Tudose preferă prevenție în loc de intervenție

Tudose preferă prevenție în loc de intervenție

Tudose preferă prevenție în loc de intervenție – așa se poate rezuma vizita de sâmbătă de la MAI, a lui Mihai Tudose, cu privire la pregătirile de vreme rea. Șeful Executivului a menționat ca a sfătuit politștii să acționeze preventiv, pentru ca oamenii să nu rămână înzăpeziți. A fost anunțat Cod Galben de ninsori și vânt pentru următoarele 24 de ore.

După întânirea cu Ministrul Afacerilor Interne, premierul Mihai Tudose a declarat:

Am fost anunţat şi eu că se strică vremea şi e clar că, fiind deja decembrie, acestea sunt fenomenele meteo care ne aşteaptă. Am venit să discut cu ministrul, fiind anunţat că e o pregătire la MAI pe acest subiect şi să vedem despre ce e vorba şi cât de pregătiţi sunt. Sunt pregătiţi. Am rugat poliţia să îşi ia în serios rolul, nu că nu şi l-ar fi luat până acum, în special pe prevenire, fiindcă e preferabil să închidă un drum decât să încercăm să scoatem de sub nămeţi”.

Codul galben de ninsori a intrat în vigoare sâmbătă, la ora 15.00, fiind valabil până duminică, la ora 16.00. Sunt anunţate ninsori în zonele montane şi intensificări ale vântului în sudul Olteniei, al Munteniei şi al Dobrogei, potrivit ANM.

În intervalul menţionat în sudul Olteniei, al Munteniei şi al Dobrogei vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h şi temporar 70 km/h și vor fi ninsori local însemnate cantitativ şi cu depunere de strat consistent de zăpadă.

Citește și: Premierul Tudose și declarația privind integrarea Serbiei în UE

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.