Traversează Atlanticul într-o barcă cu vâsle pentru a ajuta copii cu cancer
Social

Traversează Atlanticul într-o barcă cu vâsle pentru a ajuta copii cu cancer

Traversează Atlanticul într-o barcă cu vâsle pentru a ajuta copii cu cancer

Vasile Oşean, Andrei Roşu, Ionuţ Olteanu şi Marius Alexe au plecat, la jumătatea lunii decembrie, în aventura vieţii lor: traversarea Oceanului Atlantic într-o barcă cu vâsle.

Astfel, compatrioţii noştri vor să aducă un omagiu centenarului Marii Uniri şi să strângă fonduri pentru centrul Hospice Casa Speranţei de la Adunaţii Copăceni, unde vor fi internaţi copii care suferă de cancer sau boli rare.
“Pentru noi este ziua a 15-a pe ocean. Până acum am parcurs o distanţă de 865 de mile, ceea ce înseamnă o treime din drumul pe care ni l-am propus. Primele trei-patru zile au fost mai dificile, cu rău de mare, cu vreme mai capricioasă. De atunci până în prezent am avut un ocean mult mai agitat decât ne-am fi aşteptat. Am avut zile cu valuri de cel puţin 14 metri înălţime, cât un bloc de trei-patru etaje. Moralul echipei este bun, suntem încrezători în forţele proprii, Mai dificil este noaptea. (…) Până acum nu am avut lună, abia săptămâna viitoare vom avea lună plină şi sperăm că vom şi vedea ceva. De obicei este întuneric beznă, valuri foarte mari, nu ştii de unde vine valul, vântul este schimbător. Cu hrana stăm foarte bine, nu constituie nici pe departe principala problemă în acest moment. Dacă ar fi să ne dorim ceva, ar fi o zi cu mai puţine valuri şi mai mult soare să ne mai uscăm hainele pentru că toate sunt ude”, a povestit Vasile Oşean pentru TVR.
În 23 decembrie, o furtună puternică le-a răsturnat ambarcațiunea. Căpitanul Vasile Oșean a fost rănit la picior ușor, însă românii au reușit să readucă barca pe linia de plutire și continuă cursa pentru scopuri caritabile.
Cei patru români sunt singurii reprezentanţi ai Europei de Sud-Est în cursa care a luat startul cu două zile întârziere din cauza vremii nefavorabile.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.