Sute de mii de copii vor fi triști. Se anulează totul
Social

Sute de mii de copii vor fi triști. Se anulează totul

Sute de mii de copii vor fi triști. Se anulează totul

Decesul regelui Mihai I de România dă peste cap și programul școlilor și al frădinițelor. Astfel, întrucât la sfârșitul săptămânii vor fi 3 zile de doliu național, 14,15,16 decembrie, serbările copiilor de sfârșit de an nu se vor putea ține. În acest sens, ministerul educației a trimis o circulară către toate instituțiile de învățământ din România prin care le cere să respecte zilele de Doliu Național în memoria Majestății Sale regele Mihai I.

„Având in vedere adoptarea de catre Guvernul Romaniei a HG 870/2017 privind declararea zilelor de 14, 15 si 16 decembrie 2017 zile de doliu national pe teritoriul Romaniei, in memoria majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei, sef al statului roman intre anii 1927-1930 si 1940-1947, vă rugăm să luati masurile ce se impun pentru respectarea acestora, recomandand unitatilor de invatamant amanarea manifestarilor culturale, artistice si sportive programate pentru aceste zile”, se arata in adresa Ministerului.

În zilele respective in multe gradinite, dar si in scoli erau programate serbari de Craciun, care se suprapun cu perioada de doliu national.

Citeste si: Imagini de excepție cu Patriarhul României la Moscova. S-a întâlnit cu Putin FOTO.VIDEO

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.