Specialitate de Porc pentru masa de Crăciun
Specialitate de Porc pentru masa de Crăciun – Surprindeți-vă musafirii cu un mușchiuleț de porc atât de fraged și delicios încât se va topi în gură.
Pentru a prepara mușchiuleț de porc la cuptor, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
– 200g ciuperci champignon
– 1 kg muschi de porc
– 3 căței de usturoi
– 2 linguri de ulei
– 2 roșii
– 3 linguri de sos de soia
– 200g cașcaval
– o lingură de suc natural de lămâie
– o lingură de muștar
Cum preparăm mușchiulețul de porc la cuptor?
- Amestecă sucul de lămâie cu muștarul, sosul de soia și untul.
- Taie mușchiul în felii transversale, dar nu de tot.
- Unge carnea cu mixul anterior și bagă-o în frigider până a doua zi.
- Zdrobește usturoiul.
- Taie felii ciupercile, roșiile și cascavalul.
- Introdu-le alternativ între feliile de carne.
- Învelește mușchiul în hârtie de copt și bag-o în cuptorul încins la 200 de grade Celsius, pentru circa 50 de minute.
- Servește mușchiul de porc cu dovlecei, cartofi sau orez.
Se asezonează și se consumă cu oaspeții de soi, printre zâmbetele gazdei. Crăciun Fericit!