Promisiuni PSD. Bugetul pentru anul 2019 aduce sume importante pentru infrastructura Olteniei! 
Alertă. Protest inedit la Botoșani. Șoferii exasperați de starea drumurilor, pun blesteme pe copaci
Social

Șoseaua care tranzitează cel mai important bazin legumicol al țării va fi reabilitată cu bani europeni

 Șoseaua care tranzitează cel mai important bazin legumicol al țării, în Galați, este reabilitată cu fonduri europene, printr-un proiect care vizează modernizarea Drumului Județean 251, folosit de transportatorii care iau legumele din județ și le transportă în toată țară.

Segmentul de drum pe care au început lucrările trece prin mijlocul bazinului legumicol, inclusiv prin comuna gălățeană Matca, cunoscută pentru producția de legume.

Șoseaua este folosită de șoferii de camion care pleacă din bazinul legumicol către piețele de desfacere, dar și de agricultorii care merg frecvent la instituțiile din orașul Galați pentru a rezolva problemele birocratice legate de activitatea lor. Șoseaua nu a mai fost reparată de foarte mulți ani și în permanență a reprezentat un motiv de supărare pentru transportatorii și agricultorii care investesc sume importante de bani în reparațiile auto.

„Este un lucru foarte bun. Noi, fermierii din Matca, așteptam de mult ca acest drum să fie reabilitat. Comuna noastră este recunoscută în toată țara, avem cel mai important bazin legumicol, de aceea este important ca drumul să fie asfaltat, să nu mai călcăm cu mașinile prin gropi. De-a lungul anilor, acest drum a fost doar peticit, cârpit pe alocuri. Noi mătcașii mergem foarte des pe acest drum, trebuie să mergem cu diverse documente la Apia, la Direcția de Agricultură Galați. Și camioanele, tirurile care pleaca din Matca spre Galați și Tulcea trec pe aici”, a explicat, corespondentului MEDIAFAX, agricultorul Giani Filimon.

Lucrările de reabilitare și modernizare ale DJ 251, Smârdan-Matca, au început săptămâna aceasta, în prima fază fiind vizată o porțiune de drum lungă de 28 de kilometri. Este vorba despre o investiție de 68 de milioane de lei, care a demarat cu extinderea părţii carosabile pe porţiunea dintre localitățile gălățene Matca – Valea Mărului – Cudalbi și cu realizarea sensului giratoriu de la intrarea în comuna Valea Mărului.

De asemenea, în această perioadă sunt realizate depozitele de piatră spartă de carieră, astfel încât să poată începe și lucrările de consolidare a fundaţiei drumului.

„Este un drum foarte folosit, de aceea reprezintă un proiect major. La început, vorbim despre 28 de km de pe DJ251, aceștia vor fi reabilitați. Este un proiect complex care presupune consolidarea fundaţiei drumului, modernizarea părţii carosabile şi a tuturor podurilor şi podeţelor de pe traseu. Când se va ajunge la etapa asfaltării se va folosi o mixtură asfaltică cu polimeri, care întârzie apariţia fisurilor, are un grad crescut de rezistenţă la variaţiile extreme de temperatură şi reduce zgomotul din trafic”, a declarat, pentru MEDIAFAX, președintele CJ Galați, Costel Fotea.

La finalul lucrării, „Drumul mătcașilor” va avea piste de bicicletă, trotuare, rampe de acces și staţii pentru transportul public. De asemenea, vor fi refăcute sau instalate elemente destinate siguranţei circulaţiei, precum parapeţii de tip semigreu şi greu, marcajele şi indicatoarele rutiere şi stâlpii de iluminat cu panouri fotovoltaice.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.